Willian och David Luiz hedrade offren för flygkatastrofen. Foto: TT

Hyllningen till Chapecoense efter segermålet

Manchester City brände chans efter chans och missarna blev kostsamma. Efter en snabb spelvändning avgjorde Chelseas Willian toppmatchen och hyllade offren för flygkatastrofen med landsmannen David Luiz. ”Forca Chapecoense” stod det på lappen de höll upp. Men matchen avslutades med ett jättebråk.

Trots en sprakande match där Antonio Conte vann coachmatchen över Citys Pep Guardiola så kom eftersnacket att handla om det bråk som inträffade i slutet av matchen.

En frustrerad Sergio Agüero som under matchen bränt ett antal heta chanser kastade sig in med dobbarna före i en närkamp med David Luiz och träffade brassen över vaden med dobbarna. Efter det var det full kalabalik.

Chelseas Cesc Fabregas och Citys Fernandinho började tjafsa och det hela slutade med att Fernandinho tog stryptag på spanjoren och knuffade honom över reklamskyltarna. När alla spelare lugnat ned sig hade Agüero och Fernandinho fått rött kort och Fabregas gult.

Manchester City inledde bäst

City hade inledningen och skapade en del heta chanser utan att få bollen i mål. De fick dock utdelning precis innan halvtidsvilan, men då var det Chelsea-backen Gary Cahill som tryckte bollen i eget mål efter en City-hörna.

Diego Costa reducerade i den 60:e minuten när han snabbt plockade ned en djupledsboll vände bort sin back och tryckte in 1-1.

Nio minuter senare så kontrade Chelsea in 2-1 efter ett mönsteranfall. Costa mötte ett uppspel vid mittcirkeln och hittade Willian på högerkanten, brassen spurtade ifrån City-försvaret och rullade behärskat in bollen bakom Claudio Bravo.

Hazard kunde sedan fastställa slutresultatet till 3-1 – återigen efter en snabb spelvänding där den vindsnabbe belgaren spurtade ifrån City-försvaret och hittade en lucka mellan benen på Bravo.