Marcus Berg avslutar karriären. Foto: Bildbyrån

Marcus Berg målskytt för tredje matchen i rad när Göteborg lämnade kvalplatsen

Marcus Berg gjorde två mål för IFK Göteborg när Häcken besegrades med 4-2 i derbyt inför ett kokande Gamla Ullevi. Det var tredje matchen i rad som 37-åringen gjorde mål.

– Det är otroligt skönt och vi gör en bra match och även om det blev lite spännande på slutet var det en välförtjänt seger, säger Marcus Berg till SVT Sport.

IFK gick fram till 4-0 innan Häcken kom tillbaka men var inte nära att få med sig en poäng.

– Vi har en tro på det vi gör och när poängen kommer gör det lättare och våra segrar på slutet har varit välförtjänta, säger Berg.

Språngnickade in första målet

I mitten av första halvlek spelades bollen in av Thomas Santos från vänsterkanten. Berg kastade sig fram och nickade in bollen vid den högra stolpen för 1-0.

Sedan nickade Berg fram bollen till Sebastian Hausner som gjorde 2-0 från en position nära straffpunkten.

Det var stor spelglädje hos Blåvittspelarna när Berg var med i uppbyggnadsfasen innan Arbnor Mucolli tryckte in 3-0 strax före pausen.

Häcken brände en straff

Häcken fick en livlina i form av en straff, hands på Hausner, men Ibrahim Sadiq slog en lös boll efter backen som Pontus Dahlberg lätt fångade in.

I början av andra halvlek höll sig Berg framme på en retur efter Mucollis skott och gjorde 4-0.

– Deras 4-0-mål tar lite udden ur en comeback. En tung dag och en tung match. Men det här är också en del av spelet, säger Samuel Gustafson till SVT Sport.

I och med segern lämnade IFK Göteborg kvalplatsen och klättrade förbi både Degerfors och Sirius och är ny tolva i tabellen.

Häcken stoppade det fria fallet i andra halvlek. Laget tappade 2-0 till 2-2 i slutet av den första playoffmatchen mot Aberdeen i Europa League i torsdags, där returen sker i Skottland på torsdag.