Foto: Scanpix

Vilt jubel efter Tahitis historiska mål

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Tehau, så heter Tahitis historiske målskytt som gjorde första målet i en stor turnering för Tahiti mot Nigeria i Confederations Cup.

Målet kom i början av andra halvlek och innebar reducering till 1-3. Spelarna och ledarna samlades i en tv-puckshög.

– Titta, de är helt tossiga där nere, som om de avgjort en VM-final, ropade SVT:s expertkommentator Glenn Strömberg entusiastiskt i samband med glädjescenerna.

Confederations Cup

Lilla Tahiti, med blott 178 000 invånare och 138:a på världsrankingen, fick annars en mardrömsdebut i Confederations Cup-matchen mot Nigeria i kväll.

Redan efter fem minuter gjorde Uwa Echiejile 1-0 till Nigeria med ett skott som gick i mål via två Tahiti-spelare och målvaktens fingertoppar. Bollen hade dessutom studsat fram till Echiejile via domarens rygg.

I matchminut 10 gjorde Nnamdi Oduamadi 2-0 efter ett solonummer.

– Det här har börjat olyckligt för Tahiti. De har otur och ger bort målen, sade Glenn Strömberg.

Nigeria utökade före pausvilan på till 3-0 sedan målvakten tappade ett inlägg framför fötterna på Oduamadi.

– Nigeria behöver inte ens skapa chanser för att få mål, trots att de är överlägsna, sade Strömberg.

Nigeria ökade sedan på till 4-1 efter ett självmål från Tahiti. När orken helt tog slut hos spelarna från ö-nationen gjorde Nigeria enkelt både 5-1 och 6-1.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Confederations Cup

Mer i ämnet