AIK fick släppa två viktiga poäng i 0-0-derbyt mot Hammarby. Foto: Bildbyrån.

AIK närmast segern i mållöst derby

Uppdaterad
Publicerad

AIK var närmast segern i det mållösa 0-0-derbyt mot Hammarby inför över 30000 på Friends. Allra närmast var Eero Markkanenn som i slutminuterna kastades sig in mot en boll inspelad i sidled och när man väntade sig att han skulle vinkla ut vänsterbenet höll han det inne och målet uteblev.

Där hade många redan skrivit ner 1-0.

– Lite halvtrist och vi fick inte igång vårt passningsspel och så spelade Hammarby ”safe”. Jag väntade in i det sista på att det skulle komma igång. Poängmässigt var det inte så kul men vi kan säkert ta med oss en del grejer från den här matchen, säger AIK:s tränare Rikard Norling till C More efter de två tappade poängen och guldtåget som börjar att gå.

Hammarby låste ner AIK och ville undvika en ny förlust, 0-3 för ett par veckor sedan, och har nu fem raka matcher utan förlust.

– Försvarsmässigt gör vi en bra prestation och med lite bättre spets i kontringarna hade vi kunnat såra dem mer. Allra bästa chansen var väl stolpträffen, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand.

Arnor Smarasons kanon från 30 meter vred sig utåt och träffade högt upp på den vänstra stolpen i mitten av andra halvlek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.