Mourinho: ”Dörren är öppen för Zlatan”

Uppdaterad
Publicerad

José Mourinho har ännu inte gett upp hoppet om att kunna ställa ut ett Manchester United med Zlatan Ibrahimovic på topp under nästa säsong. Under en presskonferens på fredagskvällen öppnar han för att svensken kan bli erbjuden ett nytt kontrakt. – Vi pratar om framtiden, säger Mourinho.

– Det är möjligt. Vi ville låta honom ta beslutet om han ville lämna. Så det blev inget nytt kontrakt, säger tränaren på presskonferensen.

”Dörren är öppen”

Efter knäskadan erbjöds Ibrahimovics inget nytt kontrakt med Manchesterklubben. Det senaste i rykteskarusellen är att Uniteds första försäsongsmotståndare LA Galaxy är nära att knyta åt sig svensken. Men nu öppnar alltså Mourinho för att 35-åringen kan stanna i Manchester.

– Dörren är öppen för honom för att återhämta sig från skadan. Självklart så är Old Trafford och Carrington (träningsanläggningen) öppen för honom så att han kan vara en av oss. Samtidigt ska vi ta ett beslut som gör alla nöjda, säger Mourinho.

”Varför inte vänta på en så bra spelare?”

– Jag tror inte att han kan spela förrän i december. Men varför inte vänta på en så bra spelare som gav oss så mycket?

– Det kommer ett stort avslöjande snart, det kommer bli enormt, ska Zlatan ha sagt senast i går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.