Moyes får sparken från United

Uppdaterad
Publicerad

David Moyes får sparken. Det bekräftar Manchester United nu på förmiddagen.

Diskutera. Vem bör ta över? >>>

”Klubben vill tacka för hårda arbete, och den ärlighet och integritet han tillfört rollen som tränare”, skriver klubben om Moyes.

Premier League 2013-2014

– Oväntat att de skedde just nu, säger SVT Sports expert Glenn Strömberg om beslutet att sparka skotten.

United-veteranen Ryan Giggs tar över tränarrollen tills vidare, men det är holländaren Louis van Gaal som är den de flesta tror tar över permanent. Van Gaal som förnärvarande är förbundskapten för Holland och hans kontrakt går ut efter VM i Brasilien i sommar.

David Moyes lyckade aldrig axla den stora mantel som Sir Alex Ferguson lämnade efter sig. Ferguson med smått otroliga 13 ligatitlar, nio inhemska cuptitlar, två Champions Legue-segrar på 27 år,  var inte den enklaste att ersätta.

Trots allt så trodde Manchester United på den 50-åriga skotten David Moyes efter sin framgångsrika sejour i Everton. Alex Ferguson förordade landsmannen Moyes som sin ersättare och United belönade honom med ett sexårskontrakt – ett kontrakt som bröts efter mindre än ett år.

– Spelarna måste ta ett stort ansvar. Det är de som är ute på planen. Jag har aldrig under mina 17-18 år som fotbollsspelare i Manchester United konstaterat efter en match att vi förlorat på grund av tränaren. Det är alltid spelarnas ansvar, säger den förre United-spelaren Gary Neville till Sky Sports.

Manchester United ligger för närvarande på en sjunde plats, utan chans att nå Champions League.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2013-2014

Mer i ämnet