Foto: Scanpix

Nanne Bergstrand lämnar Kalmar FF efter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Nanne Bergstrand, 57, slutar som tränare i Kalmar FF efter den här säsongen, som är hans 13:e i klubben.

– Det är ett beslut som vuxit fram under de sista säsongerna. Det är lite kopplat till att vi tyvärr inte har lyckats bättra de sportsliga förutsättningarna med den nya arenan. Det är svårt att nå de höga målen då, säger Bergstrand till SVT Sport.

Målet KFF-tränaren syftar på är Champions League, som han har hoppats nå med de rödklädda. Framgångarna med Kalmar har dock uteblivit och nu väljer Bergstrand att att gå vidare.

Allsvenskan 2013

– Det känns vemodigt nu och säkert betydligt mer vemodigt efter sista matchen, funderar Bergstrand.

Nanne kom till Kalmar inför säsongen 1998. 2000 fortsatte han till Helsingborg, som han förde till Champions League samma år. Efter att ha kommit tillbaka till Kalmar FF 2003 förde han klubben till SM-guld 2008.

”Håller alla dörrar öppna”

Nanne har inte gjort klart med någon ny klubb.

– Jag håller alla dörrar öppna så får vi se vad som händer. Om det inte finns några lediga fotbollsjobb så sysslar jag med något annat.

Klubbchefen Svante Samuelsson om tränarfrågan:

– Det kommer givetvis att kastas fram förslag men det gäller att vi håller huvudet kallt. Vi vill givetvis ha en lösning klart tidigt men vi kommer inte att stressa fram något, säger han enligt Barometern.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet