Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Det är oroande”

Uppdaterad
Publicerad

Trots mängder av målchanser fick Sverige ”bara” 1–0 borta mot Luxemburg. ”Det saknas spets och klass längs fram”, menar SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Mikael Lustig blev otippad svensk matchvinnare. På förhand mer väntade målskyttar som Marcus Berg och Emil Forsberg saknade tillräcklig skärpa framför mål.

– Det är oroande att vi inte har den där effektiviteten bland forwards och mittfältare. Det är inte ofta man får så här pass många chanser, det ska vara fyra, fem mål i den här matchen. Mot de bättre lagen som Frankrike och Nederländerna kanske man bara får två-tre chanser och då behöver man sätta dom, menar Daniel Nannskog.

– Rent spelmässigt var det ett okej förstasteg mot ett fungerande anfallsspel, något att bygga vidare på. Kommer man till så mycket avslut har man gjort någonting rätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet