Nannskog: ”Malmö kan inte bjuda på sånt”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog såg ett Malmö som bjöd på mycket, som var utan koncentation – och som han inte kände igen. – Det är inte riktigt likt Malmö.

Malmö FF:s sena förlust mot Kalmar (1-2) innebär att laget nu har tre raka matcher utan seger. Och för ett lag som ska vara med och slåss ute i Europa – samtidigt som man slåss på hemmaplan – kan ett förprång upp till toppkonkurrenterna visa sig svårt att ta igen.

– Det är självklart väldigt tufft för Malmö, i dagens match gör man det väldigt onödigt, när man har kontroll på Kalmar och blir lite nonchalant, slarvar och bjuder in till 1-1-målet. Sen blir man lite darriga efter det och straffade igen. Det är inte riktigt likt Malmö, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Allsvenskan 2015

Chans till revansch

Innan mötet med Kalmar hade man spelat oavgjort mot Elfsborg, 2-2, och åkt på en riktigt smäll mot Häcken senast – 0-3 på hemmaplan. Mot Kalmar fanns chans till revansch, men istället lyfts frågor huruvida mästarna har en formsvacka.

– De är väl kanske inne i en liten sådan, ja, man brukar ju kunna få det. Även om jag inte känner att Malmö haft de längre svackorna. Nu är det två, tre matcher, så det kanske inte är någon jättelång svacka, men matcher som man inte varit på topp, säger Nannskog.

Och nu riskerar försprånget uppåt att bli ett jobbigt sådant.

–  Göteborg ser stabila ut även om dom hade flyt idag mot Halmstad. Så det gäller att hänga på tåget såklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet