Rikard Norling är den mest troliga ersättaren, tror SVT:s expert Daniel Nannskog. OBS! Bilden är ett montage. Foto: Peter Holgersson och Sjur Sölen/Bildbyrån

Nannskog: ”Norling mest troliga ersättaren”

Uppdaterad
Publicerad

Vem ska ersätta Janne Andersson i IFK Norrköping när han blir förbundskapten? ”För mig handlar det om tre namn och det mest troliga är Rikard Norling” säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

IFK Norrköping har ännu inte presenterat någon ersättare för Janne Andersson, som lämnar sitt jobb vid månadsskiftet. Klubben söker en manager, som förutom tränarrollen också har många av de uppgifter som en sportchef vanligtvis har.

Enligt SVT:s expert Daniel Nannskog bör en ersättare presenteras så fort som möjligt.

– För mig handlar det om tre namn, säger Nannskog.

– Rikard Norling är ledig och ute på marknaden. Han står för den typen av fotboll som Norrköping spelar, vilket vi såg inte minst när han var i Malmö FF. Dessutom har han rutin från spel ute i Europa.

Janne Jönsson ett alternativ

Det andra alternativet är, enligt Nannskog, Janne Jönsson.

– Janne Jönsson är en tränare som jag själv har haft i många år. Han har inte haft det material i Halmstad som behövs för att han ska kunna spela den fotbollen som jag vet att han står för – en fotboll som är väldigt lik så som Norrköping spelar. Det hade varit ett naturligt steg att välja honom, han påminner mycket om Janne och har också internationell rutin.

SVT-expertens tredje namn är Stefan Hellberg.

– Stefan Hellberg är också en tränare jag själv har haft. Han är assisterande till Janne Andersson i dag så det skulle vara en smidig övergång. En kompetent herre, han vet verkligen vad Norrköping står för. Då behöver man inte ändra över huvud taget på mycket.

– Det som kanske talar emot Hellberg är om man vill ha en ny röst i omklädningsrummet.

”Mest troliga är Norling”

Janne Andersson slutar alltså sista maj och IFK Norrköpings första match med ny tränare blir borta mot Djurgården efter EM-uppehållet.

– Jag tror att det kan bli svårt att få Janne Jönsson eftersom han sitter med kontrakt i Halmstad, det mest troliga alternativet är Norling. Han är ledig och säkert väldigt revanschssugen efter fiaskot i Brann. Han har fått vila upp sig och borde ha en enorm hunger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.