Nannskog: ”Vill se Guidetti mer involverad”

Uppdaterad
Publicerad

John Guidetti gör sin första riktiga tävlingsmatch från start i svenska A-landslaget när Sverige möter Moldavien i EM-kvalet. – Kul, han kom in med bra energi senast, säger SVT-experten Daniel Nannskog i SVT Sports studiosändning inför EM-kvalmötet mot Moldavien.

Den svenska startelvan släpptes innan lunch – med John Guidetti på topp bredvid Zlatan Ibrahimovic. U21-stjärnan ersätter Marcus Berg, som skadades mot Liechtenstein i fredags.

– Inget superinhopp på något sätt, men han sprang väldigt mycket. Glädjen och energin över att få spela behövs in i landslaget. Det tycker jag Guidetti visade med sitt inhopp, säger Daniel Nannskog.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Till Moldavien-matchen vill SVT-experten se mer av Guidetti:

– Jag vill se honom mer involverad. I sista tredjedelen, i kombinationer. Det var ett lite rörigt inhopp. Han måste landa i spelet, komma in i det på ett bättre sätt. Han behöver hitta mönster, och springa rätt.

Lewicki startar

SVT-expertens tankar om att Oskar Lewicki erätter Albin Ekdal.

– Ekdal klev av senaste matchen med anledning av att han inte hade tillräckligt mycket energi. Han har ha ett gult kort, och det är risk för att han drar på sig ytterligare ett och missar playoff. De två faktorerna kan spela in.

– Jag hade annars kallt räknat med att han skulle ha spelat från start.

Larsson får chansen

Sebastian Larsson fanns inte med senast i mötet mot Lichtenstein, men får nu chansen från start.

– Istället för Durmaz som skadades. Det är intressant med Larsson för han är oerhöbra på träning. Precisa inlägg, bra kombinationer, bra skott. Det är en skön och bra kille. Jag hoppas för hans skull att han hittar tillbaka till det som han gjorde så bra när han kom fram i landslaget.

Antonsson i mitten

Nannskog flaggade redan inför förra matchen att han vill se Filip Helander bredvid Andreas Granqvist i mitten, istället för Mikael Antonsson.

– Nu tycker jag nästan att det är för sent. Man hade behövt spela in Helander i de två matcherna inför Playoff. Anledningen till att jag hellre hade velat se Helander är att när vi mött bättre motstånd har inte Antonsson räckt till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet