Nannskogs landslagslösning: In med Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Daniel Nannskog vill ha tillbaka FC Köpenhamns mittback Per Nilsson i truppen för EM-kvalmatchen mot Montenegro som tas ut på torsdag.

– Han visar fin form och vet vad som krävs, säger Nannskog.

Med Andreas Granqvist avstängd och Mikael Antonsson skadad är hela det mittbackspar Erik Hamrén valde att spela in i höstas otillgängligt. Erik Johansson fick hoppa in mot Moldavien i mars när Antonsson även då var skadad. Och nu blir det troligen ett helt nytt par igen.

EM-kval Fotboll 2014-2015

– Det är hemskt, det är jättejobbigt. Det är en lång följetong och vi får ingen kontinuitet med våra mittbackspar.

Det var i mars ifjol som Per Nilsson senast fick speltid i landslaget, mot Turkiet. Så sent som i september fanns han med i truppen i EM-kvalet mot Österrike utan att få spela. Och sen dess har Hamrén valt andra lösningar. Men nu tycker Daniel Nannskog att Nilsson ska få chansen igen.

– Han var skadad i höstas men har fått spela mer nu. Har blev ju borttagen från landslaget för ett år sen men har varit bra i Köpenhamn i vår, menar Nannskog.

På mittfältet är konkurrensen god och framåt stärkte Marcus Berg sina chanser i helgen när han gjorde båda målen för sitt Panathinakos mot Atromitros. Panathinaikos jagar en kvalplats till Champions League o Berg har nu gjort tre mål på de två matcherna den senaste veckan i playoff. I ligan blev det 13 mål.

– Jag gillar Berg, han passar med Zlatan. Han går mycket i djupled och det behövs mycket rörelse runt Zlatan, säger Daniel Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet