Niklas Gunnarsson är klar för Elfsborg. Foto: Bildbyrån

Norsk back klar för Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenska tabellfyran Elfsborg breddar truppen.

I dag blev norske Niklas Gunnarsson klar för Boråslaget.

Redan på söndag hemma mot Halmstad kan försvararen Niklas Gunnarsson debutera för Elfsborg. Som lånar 24-åringen från Vålerengen säsongen ut.

– Det känns riktigt bra att få komma hit till Elfsborg som är en klubb jag hört väldigt mycket gott om, säger han till sin nya klubbs officiella hemsida.

Allsvenskan 2015

”Karaktärsspelare”

Gunnarsson kan användas som både mitt- och ytterback. Och beskriver sig själv som en kraftfull lagspelare. Norrmannen, som spelat fyra U23-landskamper, kommer på mittbackssidan konkurrera med Anders Svensson, Sebastian Holmén och Jon Jönsson om en plats i startelvan.

– Niklas är en allsidig karaktärsspelare med god fysisk och fina kvalitéer både offensivt och defensivt. Jag har sett honom under många matcher i norska Tippeligan. Det är mycket glädjande att få honom hit till Elfsborg, säger managern Magnus Haglund.

Kan inte spela mot Odd

I returen mot Odd i Europa league-kvalets tredje omgång är Gunnarsson inte tillgänglig, men kan spela om Elfsborg avancerar till play off. Elfsborg vann första mötet med 2–1 på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet