• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Sundhage: ”Nu gäller det att andra kliver fram”

Uppdaterad
Publicerad

En spännande trupp – med några unga återvändare – men mest kom truppen till Algarve Cup att handla om skador och vem som ska ersätta löpvilliga anfallaren Sofia Jakobsson i EM-slutspelet.

– Nu gäller det att andra kliver fram och tar alla de här djupledslöpningarna, säger förbundskapten Pia Sundhage.

I uttagningen till Algarve cup, som SVT sänder, var det gott om skador i fokus, också bland spelare som faktiskt blivit uttagna, trots att det egentligen är mot landslagets egna grundprinciper att ta med drabbade spelare.

Fridolina Rolfö, Bayern München, tvingades utgå i träningsmatchen mot Arsenal för en vecka sedan efter en smäll mot foten, men får ändå chansen i den viktiga träningsturneringen i Portugal.

Algarve Cup

– Vi har fått indikationer på att det bara är en större blödning, säger Sundhage som motiverar hennes betydelse med att hon är ”kraftfull och vänsterfotad”.

Fler måste ta för sig

Sofia Jakobsson har stått för de riktigt starka löpningarna, något som förevisades vid presskonferensen med tydliga staplar. En ständigt rörlig och svårstoppad forward som nu saknas efter sin långtidsskada. Landslaget måste nu få fler andra som tar för sig i rollen.

– Vad vi missar är ett antal löpningar i hög fart. Nu gäller det att få djupledslöpningar av andra, säger Sundhage och får medhåll av vår expert Frida Östberg:

– Jag tycker att Stina Blackstenius har utvecklats väldigt mycket. Hon är en som står för sånt. Det är också kul att se Lina Hurtig tillbaka och skadefri. Om hon får fart på spelet så kan Sverige lyfta till en ny nivå, säger Östberg om en trupp som totalt sett innehåller mest förväntade namn.

Svenska truppen till Algarve

Målvakter:

Hilda Carlén, Piteå IF

Hedvig Lindahl, Chelsea Ladies FC

Zecira Musovic, FC Rosengård

Backar:

Jonna Andersson, Linköpings FC

Emma Berglund, FC Rosengård

Magdalena Eriksson, Linköpings FC

Nilla Fischer, Wolfsburg

Hanna Glas, Eskilstuna United DFF

Hanne Gråhns, KIF Örebro DFF

Jessica Samuelsson, Linköpings FC

Linda Sembrant, Montpellier

Mittfältare:

Kosovare Asllani, Manchester City

Caroline Seger, Lyon

Lisa Dahlkvist, KIF Örebro DFF

Hanna Folkesson, FC Rosengård

Elin Rubensson, Kopparbergs/Göteborg FC

Lina Hurtig, Linköpings FC

Anfallare:

Pauline Hammarlund, Kopparbergs/Göteborg FC

Mimmi Larsson, Eskilstuna United DFF

Fridolina Rolfö, Bayern München

Olivia Schough, Eskilstuna United DFF

Lotta Schelin, FC Rosengård

Stina Blackstenius, Montpellier

Mimmi Larsson, Eskilstuna United

Sveriges matcher i Algarve

1 mars 19.30 SVT2: Australien-Sverige

3 mars 19.30 SVT2: Kina-Sverige

6 mars 15.50 SVT1: Sverige-Nederländerna

8 mars: placeringsmatch

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Algarve Cup

Mer i ämnet