Nu har Jitex nått botten

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Jitex nått den absoluta botten. Dagens storförlust borta mot Umeå innebär att laget förlorat alla matcher i damallsvenskan den här säsongen. Så dåligt har ett lag bara varit en gång tidigare. – Vi har gjort det så bra vi har kunnat, säger JItex Emma Salomonsson till SVT Västnytt.

Inte nog med att Jitex tangerade bottenrekordet – Umeå vann dessutom den sista matchen i damallsvenskan med förkrossande 6-0.

Efter första halvlek ledde Umeå med 2-0 – i andra rasade bollarna in.

Damallsvenskan 2014

Emmi Alanen avslutade med ett äkta hattrick när hon gjorde matchens sista mål inom loppet av 13 minuter.

Förlusten var Jitex 20:e på 20 matcher i damallsvenskan. Bara en gång tidigare har ett lag gått nollat genom serien. Året var 1990, olyckskorparna Strömsbro förlorade alla sina 22 matcher.

– Självklart hade det varit kul att spräcka nollan men vi har försökt att gå för vinst i många matcher och hade vi krigat oss till några enpoängare så tror jag vi hade fått det. Men vi har ju försökt gå för vinst, säger Emma Salomonsson till SVT Västnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet