Foto: TT

Tredje raka förlusten för Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i startelvan och låg bakom ett kvitteringsmål – men det räckte inte.

Manchester United fick inkassera sin tredje raka förlust borta mot Watford. ”Det inte bra, absolut inte”, säger svensken.

Efter en strålande start på säsongen, med tre raka ligasegrar, kom Manchester United till söndagens bortamatch med en förlustrad i ryggen; först ett blytungt derbynederlag mot lokalrivalen Manchester City och sedan ny förlust i torsdags i Europa League-mötet med Feyenoord.

I torsdags saknades flera stjärnor i såväl startelvan som matchtruppen, men mot Watford hade tränaren José Mourinho maximerat stjärntätheten i sin elva igen. Bland annat var Zlatan Ibrahimovic var tillbaka på topp, men den svenske superstjärnan hade svårt att förvalta de lägen som dök upp i den första halvleken.

– På en vecka har vi förlorat tre matcher. Det är inte bra, absolut inte, säger Zlatan till Sportbladet.

– Jag tror vi måste få tillbaka vinnarkänslan. Men det ska inte vara någon fara, det är i början av säsongen. Vi hade en bra start. Nu har vi haft en svår vecka. Vi behöver vinna och få lugn, säger han.

Zlatan spelade fram

I stället var det hemmalagets Étienne Capoue som, efter en omdiskuterad situation där Manchester United ropade efter en frispark, kunde trycka in 1–0-målet efter en dryg halvtimme.

Först efter en timme klev Ibrahimovic fram då han beslutsamt drev fram bollen mot straffområdeskanten, väggspelade sig ner mot kortlinjen innan hans fina vänsterinlägg till sist letade sig ner framför unge Marcus Rashford, 18, som kunde raka in 1–1 från nära håll.

Ibrahimovic hade kunnat bli matchhjälte med drygt tio minuter kvar, men hemmamålvakten Heurelho Gomes stod för en jätteräddning på svenskens nick.

Straff för Watford

I stället klev inhopparen Juan Camilo Zúñiga fram och blev matchvinnare för Watford. Den colombianska ytterbacken gjorde först 2–1-målet i 83:e matchminuten, efter bara 53 sekunder på planen, och på stopptid fixade han straffen som Troy Deeney satte i nät.

1–3-förlusten gör att Manchester United nu har sex poäng upp till serieledningen efter fem Premier League-omgångar.

Se matchbilder 2.20 in i Sportnyttsändningen ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.