Albin Ekdal klev av träningen, berättade Janne Andersson vid dagens presskonferens. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ekdal klev av träningen

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdals fysiska status inför VM-kvalmatchen mot Frankrike är fortsatt osäker. Mittfältsstjärnan avstod matchspel under torsdagens träning. ”För att inte belasta hans ljumskar”, säger förbundskapten Janne Andersson.

Albin Ekdal har under en tid haft problem med sina ljumskar och avstod från spelövningarna på träningen, dagen före den så viktiga matchen mot Frankrike i Paris.

– Vi ville inte belasta honom under det lilla spelet, det var bättre att han fick vila sina ljumskar, sa Janne Andersson på presskonferensen efter träningen.

VM-kval fotboll

– Det var en försiktighetsåtgärd, om han sen får ont på matchen eller inte är svårt att veta. Vi får ha i åtanke att han kan tvingas bryta.

Läs mer: Janne om beslutet att ladda i Marbella: ”Skicka en bild från Stockholm...”

”Inte tal om smärtstillande”

Landslagets presschef Niklas Bodell:

– Han gick av för att han ville stretcha och inte överbelasta ljumsken och inte äventyra något inför imorgon. Det var ett beslut han fattade själv i överenskommelse med de andra (landslagsledningen), förstås.

Behöver han ta någon form av smärtstillande?

– Nej, det har det aldrig varit tal om.

Med 20 minuter kvar av träningen gick Ekdal in i omklädningsrummet för att få ytterligare behandling.

Sverige är sedan tidigare hårt skadedrabbat inför mötet med Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet