Oavgjort när Larsson debuterade

Uppdaterad
Publicerad

För några dagar sedan blev Jordan Larsson klar för Helsingborg. I dag gjorde han allsvensk debut mot Örebro på Olympia. Matchen slutade 1-1 och Larsson hade ett jätteläge till att avgöra.

21 år efter att pappa Henrik Larsson gjorde allsvensk debut för Helsingborg var det sonen Jordan Larssons tur.

I den 73:e minuten byttes han in och visade direkt energi när han sökte Robin Simovic i straffområdet. Larsson fick sedan en bra chans till att avgöra matchen i slutminuterna. Ardian Gashi hittade talangen som var nära att få en fot på bollen men målvakten Jacob Rinne hann före.

Allsvenskan 2014

– Klart att det hade varit fantasktiskt. Men det är bara att kämpa och träna på så kommer det av sig själv, säger han till C More.

Mikael Dahlberg satte kanske sitt enklaste mål i karriären efter att David Accam slitit fram bollen till anfallaren som hade helt öppet mål.

Kvitterade med volley

I andra halvlek kom Örebros replik. Simon Gustavsson hade bara varit på planen i en minut när han volleysköt in kvitteringen på Nordin Gerzics inlägg.

Matchen slutade 1-1 och Jordan Larsson var nöjd med de 20 minuter som han fick på Olympia.

– Det är klart att det är fantastiskt att få göra debuten. Men jag hade velat vinna den också.

”Ett steg framåt”

Resultatet innebär att både Helsingborg och Örebro är i botten av tabellen nära kval och nedflyttningsstrecken.

– Ändå ett steg framåt jämfört med innan, säger Helsingborgs Mattias Lindström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet