Frida Östberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Östberg: ”100 procents chans att Sverige går vidare”

Uppdaterad
Publicerad

Kvalgrupperna till EM 2017 är lottade.

Och SVT Sports fotbollsexpert Frida Östberg håller Sverige som förhandsfavorit.

– Sverige ska vinna sina matcher, säger Frida Östberg.

EM-kvalet börjar i höst – svenskornas motståndare är Danmark, Polen, Slovakien och Moldavien. Åtta gruppettor och de sex bästa grupptvåorna går vidare och gör värdnationen Nederländerna sällskap i EM 2017. Den sista platsen gör de två resterande grupptvåorna upp om i play off.

EM-kval fotboll

För Sveriges del tror Östberg att Danmark och Polen kan hota mest om förstaplatsen i gruppen.

– Det känns som en rolig grupp med bra matcher. Danskorna spelar väldigt fin fotboll. De vill ha mycket boll, har många spelare med i anfallen och är passningsskickliga. Polen har väldigt många duktiga unga spelare som är på väg upp och har nyligen haft ett framgångsrikt U17-lag.

”Kommer förhoppningsvis ha massa god energi”

Före EM-kvalet jagar Blågult medalj vid VM i Kanada i sommar. Ett världsmästerskap som kan ge svenskorna en boost i rätt riktning.

– Förhoppningsvis har de massa energi och ett bra resultat med sig. Till EM-kvalet hoppas jag att man hittar rätt i organisationen igen, framför allt defensiven. Sverige har varit känt för att ha bra defensiv över hela banan. Man måste spela ihop en trygghet.

Hur stor är chansen att Sverige kvalificerar sig till EM 2017?

– 100 procents chans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet