Östersund krossade Sundsvall med 4-0 i derbyt Foto: Bildbyrån

Östersunds derbyrevansch – krossade Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

0-5 och förnedrade i våras. Men i dag bjöd Östersund på uppvisning inför hemmasupportrarna – och vann med 4-0. Desto tyngre var det för bortalaget, och Pa Dibba – som förmodligen gjort sin sista match för Sundsvall. ”Vi tror inte på det vi gör”, sa han till C More efter matchen.

Östersund fick en efterlängtad revansch efter 0-5(!)-förlusten mot Sundsvall i våras inför rekordpubliken 8 208 på Jämtkraft Arena. Pa Dibba, som inledde målskyttet då, hade en tyngre kväll.

Anfallaren, som uppges presenteras av Hammarby på måndag, byttes applåderandes ut till fördel för Shpetim Hassani i den 79:e minuten. Det innebär att detta var hans förmodligen sista match i Sundsvalls-tröjan. Bara tre minuter senare dödade Östersund matchen helt när Brwa Nouri enkelt rullade in 3-0 på straff. Det var första gången Sundsvall nollades på bortaplan den här säsongen.

– Det är skit alltså, dåligt. Vi börjar dåligt och vi tror inte på det vi gör på planen i dag, sa Pa Dibba till C More efter matchen.

Men Dibba själv valde att inte kommentera huruvida det var hans sista match eller inte.

”Visar att 0-5 inte är okej”

Matchen då? Östersund dominerade stora delar av matchen och var flera gånger nära att spräcka Sundsvalls nolla i första halvlek. Men det skulle dröja till den 52:a minuten innan Andrew Stadler hittade nät. Och bara tio minuter senare satte Saman Ghoddos, som varit inblandad i det mesta i offensiven, 2-0. Slutresultatet 4-0 sattes av Hosam Aiesh i slutminuterna, efter att han rullat in bollen i öppet mål.

– 0-5 i våras, vi visar att det inte är okej. Vi vinner matchen välförtjänt. Vi äger den från första början, säger målskytten Saman Ghoddos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.