Foto: BILDBYRÅN

Otäck kollision i Svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

Shpetim Hasani nickade in 2-1 till Degerfors mot Djurgården på Tele2 Arena. Samtidigt kolliderade han med Jacob Une Larsson. Båda blev liggandes och fördes ut på bår. ”Han var medvetslös en stund men hade piggnat till när han åkte med ambulansen”, säger Degerfors sportchef Patrik Werner till SVT Sport.

Det var efter 68 minuter som Shpetim Hasani höll sig framme på ett inlägg från höger och nickade in 2-1 till Degerfors som händelsen inträffade. I samband med nicken knockade Hasani Jacob Une Larsson, och sig själv. Båda spelarna blev liggandes helt orörliga, och bars ut på bår.

– Han var medvetslös en stund men hade piggnat till när han åkte med ambulansen. Han fick sy över ögonbrynet, säger Degerfors sportchef Patrik Werner om Hasanis situation till SVT Sport.

Det är ännu oklart vilken Une Larssons situation är.

– Jacob undersöks just nu i omklädningsrummet. Han mår förhållandevis bra, men har en mindre hjärnskakning, säger Djurgårdens medieansvarig Jonas Riedel till SVT Sport.

Tung förlust i Källströms comeback

Hasani gjorde även 1-0 mellan benen på Andreas Isaksson i första halvlek, innan Kim Källström – efter fint samspel med Kerim Mrabti – hittade fram till Amadou Jawo som kunde kvittera efter en timmes spel.

Men det hjälpte inte, och Hasanis mål blev slutresultatet.

– Vi gör en relativt bra match men resultatet är såklart katastrofalt för oss. Vi möter ett lag från superettan så det är klart att det är en match vi måste vinna, säger Kim Källström till SVT Sport.

Källström gjorde sin första match i Djurgårdströjan sedan sin comeback till klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.