Foto: Bildbyrån

Parma går i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Nästan en miljard kronor i skuld.

En italiensk domstol har förklarat den klassiska Parma bankrutt.

Det är oklart om klubben kommer att kunna avsluta säsongen.

Parma har varit italiensk fotbolls sorgebarn den senaste tiden. Under årets säsong har klubben inte kunnat betala löner till spelarna, som till och med har fått tvätta sina egna träningskläder för att omkostnaderna ska vara så minimala som möjligt.

Klubben beräknas ha skulder på motsvarande 928 000 000 kronor. Nästan en miljard.

Serie A 2014-15

Kampen för att hålla ekonomin flytande lyckades inte, utan i dag förklarade en italiensk domstol klubben i konkurs.  Dagens utfrågning i domstolen varade bara i 10 minuter, skriver AP.

Så sent som i början av mars i år fick klubben – som på grund av de ekonomiska bekymren drabbats av poängavdrag i seriespelet – ett lån på 45 miljoner av Italienska fotbollsförbundet.

Enligt AP är det oklart om Parma kommer kunna fullborda säsongen, men det ska finnas en plan där Förbundet hjälper klubben med ytterligare ekomiskt stöd för att överleva.

Enligt AFP kommer Parmas resultat hittills under säsongen kvarstå, medan kommande matcher kommer att räknas som 0–3-förluster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Serie A 2014-15

Mer i ämnet