Pehrsson på plats i Malmö. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Pehrssons kall ska leda Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Trots att MFF återerövrade Lennart Johanssons pokal förra säsong fick huvudtränaren gå. Nu är Allan Kuhns ersättare på plats i Malmö. Han är helt på det klara med vad som gäller för att få behålla jobbet.

”Vi ska försvara SM-guldet och sikta på internationellt spel”, säger Magnus Pehrsson till SVT Sport.

Magnus Pehrssons meritlista i fotbollsvärlden är lång. 40-åringen har både spelat och tränat i allsvenskan. Han har varit förbundskapten för Estland och manager för Djurgården.

I Malmö FF är han från och med i december huvudtränare och en del av ett större ledarteam.

– Här i Malmö är det Daniel Andersson som är sportchef och chef för det sportsliga. Det är tränarens roll är att vinna nästa match, förklarar Magnus Pehrsson.

Pehrsson, Persson och Fjellström

Tillsammans med Olof Persson och Jens Fjellström ska han leda de regerade svenska mästarna.

– Jag känner att jag har fått ett stort mandat från Daniel (Andersson) även på sikt utveckla laget. Så har jag ett mandat om hur vi ska träna, vad vi behöver och vilka metoder vi ska använda. Där känner jag att jag har fått ett stort ansvar. Det är väl ungefär så det ska vara. Den rollfördelningen är ju det intressanta mellan en tränare och en sportchef, hur man delar på det, säger Pehrsson.

Lagets mål och ambitioner är tydliga, redan innan säsongen på allvar har dragit igång.

– Vi ska försvara det här SM-guldet och vi ska sikta på internationellt spel. Det har varit väldigt tydligt för mig att det är det som gäller och det känns väldigt stimulerande. Jag har varit på många andra ställen där man också har där man mer har haft som mål och drömt om framgång där det mer har varit drömmar. Här känns det mer som om att det är ett väldigt hårt jobb och en väldigt stor utmaning, men det finns mer realism i det.

”Det är mitt kall”

Pehrsson avslutade sin aktiva karriär i 25-årsåldern. Skadebekymmer tvingade honom helt enkelt att lägga skorna på hyllan. Magnus Pehrsson valde därefter att vara kvar i fotbollsvärlden, först som ledare och sedan som tränare.

– Det har varit väldigt naturligt, det är mitt kall att spela fotboll. Att vinna är den ena delen. Men också samhörigheten med alla som är intresserade. Fans, supportrar och medlemmar på det här matchtillfället då allting sker, där och då. Att uppleva det tillfället det är fortfarande helt elektriskt, säger Pehrsson.

Se intervjun med Magnus Pehrsson i sin helhet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.