Norrköping knäckte MFF i värmen

Tung start efter sommaruppehållet för MFF, förlust borta mot Norrköping med 3–1 och Pekings succé bara fortsätter.

Norrköping gav Malmö ett riktigt slag i magen i toppstriden av Allsvenskan. Seger med 3–1 hemma på Parken och tung start för Malmö i den allsvenska nystarten.

Men det började bra för regerande mästarna.

Allsvenskan 2015

MFF tog ledningen när Markus Rosenberg frispelade Jo Inge Berget, norrmannens avslut räddades av David Mitov Nilsson men på returen högg Simon Kroon som enkelt kunde peta in 1-0 till bortalaget redan efter åtta minuters spel.

Men Norrköping svarade direkt. Linus Wahlqvist satte distinkt kvitteringen efter en hörna i den 13:e minuten. Bollen landade på fötterna hos 18-åringen som gjorde sitt första Allsvenska mål.

Värmeböljan gjorde sig nog påmind efter den intensiva starten och tempot sjönk en aning.

Strax innan halvtidspausen fullbordade hemmalaget vändningen. Nicklas Bärkroth fälldes av Pa Konate vid kortlinjen och linjedomaren signalerade för straff. Norrköpings skyttekung Emir Kujovic klev fram och slog kallt in 2-1.

Upp på andraplats

Malmö ökade tycket i den andra halvleken och kom fram till flera bra halvchanser, den sista skärpan saknades dock vid flera tillfällen.

Norrköpings Arnor Ingvi Traustasson var i den 73:e minuten nära att punktera matchen med ett drömmål. Bärkroth spelade fram islänningen som på volley satte bollen i nät, men målet dömdes tveksamt bort för offside.

Malmö fortsatte att trycka på och Mitov Nilsson i Norrköpings mål fick flera gånger stå för kvalificerade räddningar.

MFF jagade frenetiskt kvitteringen men det var Norrköping som istället satte 3-1 i slutminuterna genom Alexander Fransson efter en kontring. Segern för Norrköping innebär nu att succélaget befinner sig på andraplats i den Allsvenska tabellen.

För Malmös del kan avståndet till IFK Göteborg kan nu växa till tio poäng och det blir seger för serieledarna borta mot Sundsvall imorgon.