• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Gerard möttes av banderollen ”Piqué ut” (katalanska) på landslagsträningen – och buades ut. Foto: TT

Piqué utbuad på Spaniens träning

Uppdaterad
Publicerad

De politiska spänningarna i Spanien märks även av i landslaget.

På måndagsträningen buades Barcelona-backen Gerard Piqué ut när landslaget tränade i Madrid.

Träningen avbröts efter 23 minuter, skriver Eurosport.

– Ut, ut, skanderade delar av publiken.

Spanien har dominerat i VM-kvalet och slog vid den senaste landslagssamlingen Italien. Men fokus är på allt annat än det just nu.

I stället är det politiken och den katalanska folkomröstningen om självständighet som tar all plats. Mitt i skottgluggen: Gerard Piqué.

Katalanen, som sedan tidigare haft en infekterad relation med delar av Spaniens fans, röstade i folkomröstningen och var starkt kritisk mot polisvåldet som användes under valet.

Landslagets supportrar i huvudstaden svarade med att be honom lämna landslaget i form av plakat och genom att bua ut honom.

Richard Henriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.