Foto: Bildbyrån

Portugal förnedrade Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Kross eller förnedring. Båda orden beskriver första semifinalmatchen i U21-EM mellan Portugal ochTyskland. Portugal behövde 45 minuter för att säkra en finalplats. Efter 3–0 i halvtid var saken klar. Men slutresultatet skrevs till förkrossande 5–0.

Portugal visade upp hela sitt register när man fullständigt förnedrade Tyskland i den första semifinalmatchen. Och det var en match där allt gick med Portugal och allt mot Tyskland. En fullkomlig överkörning.

Allt började i den 25:e matchminuten när Bernardo Silva lite slumpartat fick bollen och tryckte in den mellan stolpen och målvakten.

U21-EM 2015

Sen rullade det på.

Portugal spelade ut Tyskland stundtals och när 2–0 kom efter en hörna genom Ricardo Pereira var en kross i siktet. Även om tyskarna försökte samla sig så svarade Portugal på ett mäktigt sätt.

Ivan Cavaleiro fick bollen sett bakåt och skött med sträckt vrist bollen rätt upp i krysset, ett blytungt mål för Tyskland med bara minuter kvar till halvtid.

Tuff start

Tyvärr för Tysklands del så började inte den andra halvleken bättre. Portugal hittade målet – igen. Nu var det João Mário som var sist på bollen. Men festen för Portugal tog inte slut där. I stället tryckte Ricardo Horta in slutresultatet 5–0 med drygt 20 minter kvar på matchklockan.

Tyskarna mäktade inte med att samla krafterna och få in ett reduceringsmål. Och inte blev det lättare efter att Tysklands Leonardo Bittencourt fick rött kort och tvingade Tyskland att avsluta matchen med en man mindre. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet