Foto: TT Nyhetsbyrå

PSG i topp utan Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

I veckan gick det inget vidare när Paris Saint-Germain utan avstängde Zlatan Ibrahimovics mötte Barcelona i den första Champions League-kvartsfinalen. Men på lördagen tog PSG åtminstone en smula revansch när laget ånyo kom till spel utan den avstängde svensken, som på fredagen ju fick sitt straff sänkt från fyra till tre ligamatcher.

I den första av dessa tre ligamatcher som Ibrahimovic missar vann PSG: 3-1 borta mot Nice. Javier Pastore gjorde både 1-0 och 2-1 för PSG innan Edinson Cavani fastställde slutresultatet på straff. Niklas Hult hoppade in för tabellelvan Nice med drygt en halvtimme kvar att spela.

Segern innebär att PSG återtog serieledningen, med en poängs försprång ner till Lyon. Lyon är dock i farten på söndagen – hemma mot Saint-Étienne – men kommer att ha en match mer spelad än PSG, som spelade ligacupfinal förra helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.