Zlatan inför Barcelona: ”Spännande att hitta en lösning”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelas kvartsfinal ett i Champions League mellan Paris Saint-Germain, med Zlatan Ibrahimovic i spetsen, och favorittippade Barcelona.

Ibrahimovic fick som bekant sin avstängning efter det röda kortet mot Valencia förkortat och kan spela mot sina gamla lagkamrater i kväll.

– Vi spelar mot det förmodligen bästa laget någonsin, säger svensken inför matchen och fortsätter:

Champions League 2012-2013

– Alla vet att de gillar att ha bollinnehavet. Det blir spännande att hitta en lösning på hur vi ska spela för att störa dem så mycket som möjligt.

Lite trött på Beckhamfrågor

Som så många gånger förr frågades svensken om den nya lagkompisen David Beckham. Ibrahimovic påtalar att det är femte gången på en månad han får svara på Beckham-frågor.

– Men jag svarar ändå, oroa er inte. Han har stor erfarenhet, stor kvalitet. Han är fantastisk med boll. Han är en kämpe med ett stort hjärta. Han är en vinnare. Speciellt nu när vi har så mycket att spela om blir han som mest viktig. Han har varit i sådana här situationer tidigare. Med alla respekt för mina lagkamrater – alla har inte varit det.

Vill inte ge svar på om Messi är bäst någonsin

”Ibra” får frågan om han anser att Barcelonas Lionel Messi är den bäste spelaren någonsin, men han kan inte ge något svar ännu.

– Messi måste sluta spela innan man kan säga om han är bäst. Det går att diskutera om en aktiv spelare är den bästa någonsin. Men när han slutar blir det lättare att svara på frågan.

Förutom PSG-Barcelona spelas i kväll även tungviktsmötet Bayern-Juventus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2012-2013

Mer i ämnet