Real överlägset i ”El Clasico”

Trots en drömstart med 1-0 av Neymar redan i den fjärde minuten vände Real Madrid och slog Barcelona med 3-1 i ”El Clasico” på Santiago Bernabeu. Men kanske fick en förlorare den största uppmärksamheten: Luis Suarez.

Efter en timme avgjorde Real Madrid. Efter ett mönsteranfall där Barcaförsvaret rullades upp avslutade Karim Benzema genom att sätta bollen via den vänstra stolpen för 3-1.

Barcelonas Luis Suarez spelade från start i sin första tävlingsmatch sedan VM och passade fint fram Neymar från  kanten till dennes ledningsmål. Men sedan försvann han allt mer och byttes ut i den 69:e minuten.

Efter att äntligen ha fått debutera för Barcelona haglade frågorna till Luis Suarez.

– Man vill alltid debutera med en vinst och vi gjorde allt vi kunde men nu gick det inte. Vi får vända blad, säger Suarez efter förlusten mot det kungliga laget i Madrid, enligt AP.

Tränaren Luis Enrique var mer än nöjd med att ha använt Suarez från start.

– Jag ångrar inte att han fick starta och han var bättre än jag förväntade mig, säger Enrigue som spelade både i Real och Barcelona.

I Real lär det firas ett tag framöver

– Jag är så stolt över spelarna. Deras professionalism är unik. Här talar vi om fokus, säger coach Carlo Ancelotti och förklarar att nyckeln till segern var att ställa om med kontroll och att utnyttja kanterna för att ta sig fram.

I början av andra halvlek nickade Pepe in 2-1 för Real efter en hörna. Han var omarkerad och fick bra kraft i nicken.

Efter 35 minuter kvitterade Real till 1-1 efter att Cristiano Ronaldo elegant satte en straff. Bollen hade tagit på handen på en liggande Barca-spelare.

Redan i den fjärde minuten tog Barcelona ledningen i Madrid mot Real.

Den brasilianske stjärnan Neymar tog emot bollen en bit utanför straff- området och drog sig i sidled och placerade in bollen lågt bredvid Iker Casillas i Real-målet, 0-1.