Bale gav Real drömstart Foto: Bildbyrån

Madrid-derby i Champions League-finalen

Det blir en ny ren Madridfinal i Champions League efter att Real Madrid besegrat Manchester City på hemmaplan med 1-0 (1-0).

Gareth Bale blev stor hjälte med matchens enda mål. Nu väntar en prestigefylld final mot Atletico Madrid.

Det var mållöst efter första mötet i England, men knappast bra City-odds. Real Madrid hade fem segrar hemma på Bernabeu i säsongens Champions League och 18-0 i målskillnad och inte ökade britternas chanser efter att lagkaptenen Vincent Kompany tvingats kliva av efter redan tio minuter.

Belgaren skadade sig helt ohotad, tog sig för baksida lår och försvarskraften tvingades lämna matchen och ersattes av franske backen Eliaquim Mangala.

Ännu sämre blev läget tio minuter senare när Dani Carvajals fina passning nådde Gareth Bale på högerkanten. Britten drog in bollen med en höger yttersida, 1-0 via City-försvararen Fernando, förbi en ställd Joe Hart och in vid bortre stolpen. Bale fick dock inte målet utan det blev självmål officiellt och därmed gick walesaren miste om sitt första mål i säsongens Champions League.

Nytt jubel – men offside

Det jublades en gång till i första halvlek, en lång boll nådde Pepe som skickade bollen i nät, men det var avblåst för en knapp offside i en match där City ändå hade hopp i det faktum att bortamål ger fördel.

Fernandinho skapade britternas bästa chans före paus, vinklade inåt i banan och drog till, men skottet tog i utsidan av Navas högra stolpe.

Istället var det Madrid som tog över chanserna efter paus. En Bale i högform hittade fram med ett läckert crosspass som frispelade Luka Modric, men Joe Hart reflexräddade.

Bale träffade ribban

Däremot hängde han inte med på Gareth Bales skarpa nick några minuter senare, men City, som är i klubbens första semifinal i europacupsammanhang, räddades då av ribban.

Det var väldigt lite Manchester efter paus, men i slutminuterna kom ändå några farligheter. Sergi Agüero skickade på ett avigt skott som strök över Navas ribba. Och den spanske målvakten fick också med huvudet avvärja en boll i straffområdets utkant.

Det blev inte mer än så och Madrid jublar dubbelt upp.

Det blir därmed en ren Madrid-final igen, precis som 2014 då Real besegrade Atletico med 4-1 efter förlängning och dessutom tredje året i rad med en spansk Champions League-vinnare. Ifjol tog ju Barcelona titeln efter vinst 3-1 mot Juventus.