Benzema satte Reals andra mål. Foto: Bildbyrån

Real Madrid tangerade segerrekord

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid tangerade Barcelonas rekord när laget vann sin 16:e ligamatch i följd, 2–0 borta mot Espanyol.

Colombianen James Rodríguez, som spelade från start för första gången den här säsongen, öppnade målskyttet på tilläggstid i första halvlek och fransmannen Karim Benzema spädde på till 2–0 i den 71:a minuten.

Serieledaren, som har tre poäng ned till Barcelona och Las Palmas, saknade sjuke Cristiano Ronaldo och småskadade Gareth Bale.

Inte heller med John Guidetti tillbaka blev det några mål för Celta Vigo. Laget har på fyra matcher bara gjort ett mål, men 0–0 i bottenmötet med Osasuna gav i alla fall den första poängen.

Guidetti har saknats i Celta Vigos två senaste tävlingsmatcher då han har blivit pappa för första gången. Mot Osasuna fanns han med i startelvan och fick drygt en timmes speltid. Han hann få ett mål korrekt bortdömt för offside och drog på sig en varning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.