Regerande mästaren Norrköping segrare mot Djurgården i omstarten. Foto: BILDBYRÅN

Regerande mästaren upp i delad serieledning

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping vann matchen i omstarten efter EM. Tre viktiga poäng för den regerande svenska mästaren tack vare den gamla Djurgårdsspelaren. Norrköping är därmed uppe i delad serieledning med Malmö FF, där målskillnaden placerar dem precis bakom Malmö-laget.

Det såg till en början ut att bli en mållös match, med få målchanser för de båda lagen.

För den regerande mästaren Norrköping som först i den andra halvleken fick in matchen enda mål, var det inte vem som helst som fick bli matchhjälten. Den förre Djurgårdaren Sebastian Andersson satte i den 67:e matchminuten fram pannan till 1-0.

– Det är skönt att göra mål men det känns lite konstig för det var så längesen jag var här. Jag försökte visa lite respekt också, säger Sebastian Andersson till C More efter matchen. Andersson som inte firade matchens enda mål.

Djurgården nära kvittering

Djurgården jagade kvitteringen i resten av matchen, men målet kom aldrig, trots stor dramatik mot slutet av matchen.

– Vi hade inte riktigt turen med oss, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson efter matchen.

Det var en ganska chansfattig match fram till slutminuterna då det hettade till i Stockholm och Djurgården såg ut att i den absolut sista matchminuten kunna plocka med sig en poäng till nästa match. Men det blev mållöst för Djurgården och Norrköping individuellt lite skarpare i sina prestationer.

Möte med Rosenborg

Norrköping reser till Norge om bara några dagar för att möta Rosenborg i kvalet till Champions League. Svenska mästaren ställs mot den norska mästaren.

– Jag ska summera den här matchen först sen ska jag börja planera för matchen mot Rosenborg, säger Norrköpings nye tränare Jens Gustafsson, som tagit över laget efter att Janne Andersson fått jobbet som svenska landslagets nye förbundskapten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.