Miralem Pjanic gav Roma en välbehövlig seger i Serie A. Foto: TT Nyhetsbyrån

Roma bröt rekorddålig svit

Roma hade tolv raka hemmatcher på utan seger.

Men i dag bröt de sin mardrömssvit.

Matchvinnare: Miralem Pjanic.

Roma hade inte vunnit en hemmamatch på ordinarie tid sedan i november, då de besegrade Inter. Därefter spelade de tolv raka matcher på Stadio Olimpico utan att vinna på 90 minuter, sämst i klubbens historia enligt Gazzetta dello Sport.

Men i dag bröts Romas rekorddåliga svit. Serie A-tvåan, som tog sin andra raka seger (de vann med 0–1 borta mot Cesena i förra omgången) vann med 1–0 mot Napoli.

Serie A 2014-15

Roma tvåa i serien

Matchvinnare för Roma blev Miralem Pjanic, som med ett välplacerat skott invid målvaktens vänstra stolpe gjorde matchens enda mål i 25:e minuten.

– Vi gjorde det ganska bra och det är synd att vi inte avgjorde tidigare med ett andra mål, säger tränaren Rudi Garcia till Sky Sport Italia, som Football Italia citerar.

Trots Romas dåliga svit ligger laget alltså fortfarande tvåa i Serie A. Men avståndet upp till ettan Juventus är hela elva poäng. Juventus har dessutom en match mindre spelad.