Roma tappar efter stökig match

Roma såg ut att ta en poäng borta mot Inter i jakten på en Champions League-plats.

Men efter en stökig match, där tio varningar delades ut, gick till sist Inter segrande av planen efter att Mauro Icardi satt avgörande 2-1 i 88:e minuten.

Roma ligger på tredje plats i Serie A-tabellen, på samma poäng som Lazio, men såg ut att gå om upp till andra plats efter 1-1 borta mot Inter.

Men hemmalagets Mauro Icardi hade annat i tankarna. I den 88:e minuten fick han bollen av Lukas Podolski i straffområdet. Han tog emot, vände om – och dunkade in 2-1 inför den jublande hemmapubliken på Giuseppe Meazza.

Serie A 2014-15

Tre gula på tilläggstid

Därefter följde ett par stökiga minuter. Tidigare under matchen hade domare Daniele Orsato plockat fram det gula kortet hela sju gånger – nu behövde han göra det ytterligare tre. Romas Morgan De Sanctis och tidigare målsskytten Radja Nainggolan fick motta varsitt, liksom också Inters Samir Handanovic.

Det var Hernanes som gav Inter ledningen i den 15:e minuten, innan Nainggolan kvitterade för Roma i den 63:e. Romas Victor Ibarbo hade också ett skott i stolpen i matchens 19:e minut.

I och med segern passerar Inter nu Milan i tabellen och ligger två poäng före, på en niondeplats.