Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Roony Bardghjis mål mot Finland. Klipp från TV4 Play. Foto: TV4 Play

Roony Bardghji målskytt när Sverige besegrade Finland

Uppdaterad
Publicerad

Ratad från Janne Anderssons sista A-landslagstrupp.

Då svarade stortalangen Roony Bardghji, 18, med att bli målskytt i U21-matchen mot Finland.

– Man ska alltid vara där i straffområdet och ta alla bollar som kommer, säger talangen i TV4 Plays sändning.

Se Roony Bardghjis mål mot Finland i spelaren ovan.

Mycket av snacket senaste veckan har handlat om att FC Köpenhamns stortalang Roony Bardghji, 18, som sänkte Manchester United i Champions League förra veckan, inte togs ut i den svenska EM-kvaltruppen.

Enligt förbundskapten Janne Andersson har löftet fortfarande ”mer att bevisa på den högsta nivån”. Talangen själv menar att han förtjänade att bli uttagen.

Fokus på U21-landslaget och vänskapslandskamp mot Finland i stället och där slog den nyblivne 18-åringen till direkt.

”Vi ska bara fortsätta”

Joakim Persson tog hand om bollen på vänsterkanten efter en missriktad passning från den finländske målvakten och spelade in bollen i straffområdet där Bardghji inte gjorde några misstag. Talangen tog emot med högerfoten och tryckte dit 1–0 med vänstern på volley.

– Bra första halvlek. Bra kombinationsspel men sen kom en period där de tog över sen gjorde vi målet och vi ska bara fortsätta. Man ska alltid vara där i straffområdet och ta alla bollar som kommer, säger målskytten i TV4 Plays sändning.

Bardghji byttes ut i samband med halvtidsvilan och Sverige kunde slutligen vinna komfortabelt med 3–0 – efter ett finländskt självmål och en fullträff från Daniel Svensson. Härnäst för U21-truppen väntar Nederländerna i EM-kvalet på måndag.

U-21 landskamper

Sverige U-21

3 - 0

Finland U-21

Borås Arena, Borås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.