Salzburgs offensive stjärna inte uttagen

Uppdaterad
Publicerad

Malmö slipper hantera Sadio Mané.

Senegalesen är avstängd av Salzburg och kommer inte att spela i onsdagens avgörande möte med MFF i Champions League-kvalet.

Sadio Mané finns inte med i truppen som befinner sig i Malmö. Enligt österrikiska tidningen Kurier är han avstängd av klubben på grund av att Mané önskar att byta klubb.

Förutom Mané saknar Salzburg även Franz Schiemer – som gjorde 1–0-målet i första mötet – och två andra defensiva spelare i Martin Hinteregger och Andreas Ulmer.

Champions League 2014-2015

– De har ju Alan tillbaka, som inte spelade sist. Han är ju egentligen deras bäste forward. De har många duktiga spelare. Vi tänker mest på hur vi ska agera själva, säger Malmötränaren Åge Hareide.

På onsdag avgörs returen mellan Malmö och Salzburg där segraren får en plats i Champions League-gruppspelet. Österrikarna vann första mötet med 2–1 på hemmaplan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet