Segrar för Giffarna och Ljungskile

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall och Ljungskile gjorde precis samma sak som toppkonkurrenten Hammarby gjorde i går – vann. Giffarna segrade hemma mot Husqvarna med 2-1 medan Ljungskile vann borta mot Värnamo med 4-1.

Det var utan tvekan Gif Sundsvall som fick slita hårdast för sina tre poäng. Pa Dibba rundade målvakten och gjorde 1-0 innan Johan Eklund dunkade in 2-0 med en distinkt straff. Mattias Mete reducerade för Husqvarna, och på övertid hade Husqvarna en frispark i farligt läge.

Gif Sundsvall har 51 poäng och ligger på kvalplats med lika många poäng som tvåan Hammarby. Ljungskile har en poäng mer än sina rivaler. Jakob Olsson gjorde två mål, medan Hannes Stiller och Jonas Lindberg gjorde var sitt, när Ljungskile stormade fram till 4-0 i första halvlek i Värnamo.

Om Ängelholm går i konkurs och drar sig ur serien blir Gif Sundsvall och Ljungskile av med sex poäng var, medan Bajen inte mister några poäng eftersom Stockholmslaget förlorade båda sina möten med Ängelholm i år. Giffarna och Ljungskile vann bägge mötena.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.