Foto: Bildbyrån

”Ser ingen annan utväg än att hon fortsätter”

Uppdaterad
Publicerad

Pia Sundhage har uttryckt att det är bättre om någon annan tar över som förbundskapten.

Men landslagschefen Marika Domanski-Lyfors vill inte att hon slutar än.

”Jag se ingen annan utväg än att hon naturligtvis fortsätter som förbundskapten”, säger hon till SVT.

Framtiden är oviss för förbundskapten Pia Sundhage vars kontrakt löper ut nästa sommar. En som vill att Sundhage stannar är landslagschefen Marika Domanski-Lyfors, som själv coachade Sverige mellan 1996 och 2005.

–Pia har ett kontrakt över 2016 och jag se ingen annan utväg än att hon naturligtvis fortsätter som förbundskapten, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

Damlandslaget i fotboll

– Hon är en otroligt duktig förbundskapten och coach och vi har stort förtroende för henne.

”Vi är naturligtvis besvikna”

Förlusten i åttondelen mot Tyskland gjorde att Sverige slutade på 16:e plats i årets VM. Det är den sämsta placeringen någonsin för ett svenskt damlandslag.

– Vi är naturligtvis besvikna. Vi har inte fått till vårt spel och inte gått så långt som vi hade hoppats i turneringen, säger Domanski-Lyfors till SVT.

Pia Sundhage säger att det är viktigt att tränarteamet sätter sig ner och analyserar mästerskapet.

– Det är jätteviktigt, men vi ska inte göra det för snabbt. För att kunna se nyktert på saker och ting måste ma ha distans och plocka bort lite känslor och lyssna på vad andra tycker och tycka till själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet