Sirius skrällde även på Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

Skrällaget Sirius fortsatte sitt segertåg genom att besegra IFK Göteborg med 1-0 på ett ödsligt Ullevi i kvartsfinalen i den Svenska cupen. Nu väntar semifinal. Så långt har superettanlaget från Uppsala aldrig nått i cupen.

Nu väntar semifinal mot någon av de allsvenska toppklubbarna

Malmö FF, Helsingborg eller Elfsborg. Lottas på tisdag i SVT Play.

Svenska Cupen

Målet kom efter en knapp halvtimme i samband med en hörna. Blåvitt fick inte bort bollen och den slogs tillbaka in i djupet av straffområdet och Moses Ogbu sprang sig fri och skarvnickade in 1-0 bakom John Alvbåge i IFK-målet. Efteråt firade han med spänstiga bakåtvolter.

Segern var rättvis och buandet fyllde Ullevi efter att de tre tilläggs- minuterna gått ut.

– De allsvenska lagen är så oerhört primitiva. Det är inte så svårt att vinna, säger Sirius tränare Kim Bergstrand, som själv blev uppvisad på läktaren i slutminuterna, till SVT Sport. Under gruppspelet slog Sirius ut Djurgården och Halmstad, i den kanske allra bästa gruppen.

–  Vi fick inte ut allt i dag men har hyfsade fotbollsspelare och ett bra grundspel, säger Bergstrand.

Mikael Stahre i Göteborg var besviken.

– Det är en svag insats. Visserligen skapar de få målchanser under 90 minuter men vi skapar inte heller så många, säger IFK-tränaren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet