van Gaals framtid i United på spel

Uppdaterad
Publicerad

Louis van Gaals framtid som tränare i Manchester United hänger med stor sannolikhet på resultatet i kvällens match mot Chelsea. Men även Chelsea har det hett om öronen och måste börja plocka poäng för att öka avståndet till nedflyttningsstrecket.

En spännade och inte minst sagt viktig match väntar för både Chelsea och Manchester United på Old Trafford i kväll. Chelsea har haft det tufft större delen av säsongen och ligger på en 15:e plats i tabellen med bara 18 poäng. Manchester United ligger på en tryggare 6:e plats men har inte vunnit en match sedan 21:a november.

van Gaals framtid ifrågasatt

Förlusterna har gjort att Uniteds tränare, Louis van Gaals, framtid har ifrågasatts. Laget förlorade senast mot Stoke med 2-0 och innan dess mot Norwich med 2-1. På en presskonferens mellan matcherna lämnade en upprörd van Gaal rummet när frågor om hans framatid i klubben kom på tal. Enligt The Guardian kommer holländaren få sparken om inte United vinner mötet mot Chelsea.

– Vi behöver en vinst och det är väldigt viktigt, men vi måste också göra vårt proffessionella jobb, förbereda oss och såklart både vila och träna. Vi måste återhämta oss och sen spela matchen mot Chelsea, säger van Gaal till The Guardian.

Hiddink har mer att bevisa

Chelsea har haft en extremt tuff säsong hittills, men sedan Mourinho sparkades för två veckor sedan har laget vunnit en match mot Sunderland och spelade senast oavgjort mot Watford. Matchen mot Watford var nye tränaren, Guus Hiddinks, första med London-laget. Hiddink jagar första segern med Chelsea och laget i sig jagar första segern på bortaplan på över fyra månader.

– Varje match mellan Chelsea och Manchester United är viktigt, men den här är såklart speciell. Jag hoppas vi kan visa samma ambition nu som vi visade i stora delar av matchen mot Watford, säger Hiddink på hemsidan.

Spelare att räkna bort

I Chelseas trupp är Diego Costa avstäng på grund för många gula kort och Falco rehabiliteras fortfarande från en skada samtidigt som Cesc Fabregas är sjuk. I United är bland annat Luke Shaw, Antonio Valencia, Marcos Rojo och Jesse Lingard fortfarande skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.