Foto: Bildbyrån

Spelarna i Tyresö får inte ut lön

Uppdaterad
Publicerad

Det var tomt i lönekuvertet för samtliga Tyresös spelare i slutet av februari. 19 spelare och 15 anställda blev utan pengar. – Jag försöker tänka bort att klubben har dålig ekonomi och koncentrera mig på fotbollen, säger amerikanska landslagsstjärnan Christen Press till Expressen.

Det ekonomiska läget i Tyresö FF är illa och ett konkurshot vilar över klubben. I dag lämnade klubben in en ansökan om en så kallad företgasrekonstruktion.

Ordföranden Hans Lindberg hoppas på nu på att ansökan om företagskonstruktion godkänns. Då kommer spelarna få ut sin lön som klubben är skyldig dem.

Damallsvenskan 2014

– Det ska vi ordna nu, säger Lindberg till Aftonbladet.

Tyresös skyttedrottning Christen Press försöker tänka bort klubbens dåliga ekonomi.

– Det enda jag kan bidra med är att vara som bäst när det gäller. Visst finns tankarna där på Tyresös problem, men eftersom jag inte kan lösa dem vill jag fokusera på det jag kan, nämligen spela fotboll, säger hon till Expressen.

– Förhoppningsvis får vi mer information när vi är tillbaka i Sverige (i slutet av nästa vecka). Jag håller tummarna för att allt löser sig till det bästa, fortsätter 25-åringen.

Det här är en företagsrekonstruktion

Företagsrekonstruktion är ett alternativ till konkurs för de företag som har ekonomiska problem men som på sikt har en möjlighet att överleva.

Företaget eller borgenären ansöker i domstol om rekonstruktion. Domstolen utser en rekonstruktör om de beviljar rekonstruktionen.

I en företagsrekonstruktion kan det ingå ett offentligt ackord. Det innebär att fordringsägarna får avstå från en del av sina fordringar.

Under den tid företagsrekonstruktionen pågår får utmätning inte ske förutom för fordran avseende underhållsbidrag eller om borgenären som säkerhet för sin fordran har panträtt eller så kallad retentionsrätt.

Källa: Kronfogden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet