Spelsugen Zlatan i försvarstrupp

Uppdaterad
Publicerad

Ingen Elmander, Zlatan är spelsugen, och försvar är bästa anfall.

Erik Hamrén tog i dag ut truppen till träningsmatchen mot Norge den 8 juni och EM-kvalmötet med Montenegro den 14 juni.

ZLATAN ÄR MED – MEN LITE SKADAD

– Jag pratade med Zlatan i går. Han har tränat fullt ett par träningar (med PSG) och var positiv. Vi får se om han spelar till helgen. Han är spelsugen. Det är en liten skada som han har haft, säger Erik Hamrén.

Herrlandslaget i fotboll

MARTIN OLSSON ÄR INTE MED – SKA OPERERAS

– Han ska opereras den här veckan. Han har haft problem med en axel under en längre tid. Förhoppningsvis kan han vara med i septembersamlingen.

PER NILSSON OCH JONAS OLSSON ÄR MED – IGEN

– Granqvist är avstängd och Antonsson är skadad. Det finns U21-spelare, men jag har valt, när det finns alternativ som ungefär är jämngoda, att låta dem fokusera på U21-laget. Jonas och Per har erfarenhet. 

JOHAN ELMANDER ÄR INTE MED – PETAD

– Jag valde den här gången att ha fyra forwards, förra gången hade vi fem. Det är i backlinjen det är mest osäkerhet. Då vill jag ha åtta backar.

ANDREAS ISAKSSON ÄR MED – TROTS DÅLIGT MED SPELTID I KLUBBLAGET

– Självklart önskar jag som förbundskapten att spelare ska spela. Men vi har också tittat på, vad har man presterat i landslaget? Har man presterat bra i landslaget så är det nummer ett för mig.

HUR VILL HAN ATT MATCHEN MELLAN ÖSTERRIKE OCH RYSSLAND SKA SLUTA?

– Jag har tänkt på det en hel del. Jag har funderat. Jag hoppas inte att ryssarna vinner, om jag säger så. Sedan är jag osäker på om det är oavgjort eller vinst för Österrike som är det bästa. Men mina tankar nu är att oavgjort är ett bra resultat.

Truppen till landskampen mot Norge den 8 juni och EM-kvalmatchen mot Montenegro den 14 juni:

Målvakter

Andreas Isaksson, Kasimpasa, Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen, Robin Olsen, Malmö FF.

Försvarare

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn, Pierre Bengtsson, Mainz, Pontus Jansson, Torino, Erik Johansson, Malmö FF, Alexander Milosevic, Besiktas, Per Nilsson, FC Köpenhamn, Jonas Olsson, West Bromwich, Anton Tinnerholm, Malmö FF, Oscar Wendt, Mönchengladbach.

Mittfältare/anfallare

Marcus Berg, Panathinaikos, Jimmy Durmaz, Olympiakos, Albin Ekdal, Cagliari, Emil Forsberg, Leipzig, Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain, Kim Källström, Spartak Moskva, Sebastian Larsson, Sunderland, Marcus Rohdén, Elfsborg, Isaac Kiese Thelin, Bordeaux, Ola Toivonen, Rennes, Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, Erkan Zengin, Trabzonspor.

Fotnot: Robin Olsen, Ludwig Augustinsson, Erik Johansson, Per Nilsson, Anton Tinnerholm, Marcus Berg och Marcus Rohdén inte är med mot Norge. Alexander Milosevic är inte är med mot Montenegro. (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet