Linköping är ett av få lag som tippas kunna utmana Rosengård.

Men de blev nollade i premiären.

Och även i omgång två dröjde det länge innan de lyckades göra mål.

Men till slut gjorde Stina Blackstenius det efterlängtade målet.

173 minuter. Så lång tid tog det innan det tippade topplaget Linköping lyckades göra mål i årets damallsvenskan. Men till slut fick de äntligen jubla över en fullträff.

Spelaren som gjorde det efterlängtade målet, 83 minuter in i kvällens hemmamatch mot Kristianstad, var Stina Blackstenius. Hon tog hand om en målvaktsretur efter en hörna och tryckte distinkt in bollen i mål.

Segern var rättvis. Linköping, som förlorade premiären mot Eskilstuna med 0–1, förde spelet under större delen av matchen och sköt exempelvis hela 18 skott mot mål, jämfört med Kristianstads fyra.