• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

På sex möten har Lars Lagerbäck aldrig förlorat mot England. Foto: Bildbyrån

Historien talar för Lagerbäck – aldrig förlorat mot England

Uppdaterad
Publicerad

I morgon ställs Lars Lagerbäck och Island mot England i åttondelsfinal. Statistiken talar för den 67-årige svensken: noll förluster på sex tidigare möten med engelsmännen.

Som förbundskapten för det svenska herrlandslaget ställdes Lars Lagerbäck mot England vid fyra tillfällen. Som assisterande förbundskapten 1998 och 1999 blev det två möten med engelsmännen.

Och hittills, efter sex tidigare möten,  har svensken aldrig förlorat mot England. I VM 2006, senast Lagerbäck coachade ett lag mot England, blev det 2–2 i gruppspelet.

Fotbolls-EM

– Fördelen med att ha bra resultat mot England med Sverige, ett lag som liknar det isländska, är att alla kan engelsk fotboll och spelarna där. Det är en liknande situation nu, det hjälper mentalt att veta att man känner till England väl, säger Lars Lagerbäck enligt AP.

Island gör sitt första Europamästerskap och än har man inte förlorat i turneringen. Även England är obesegrat så här långt och avancerade från gruppspelet efter en vinst och två oavgjorda matcher.

– Jag hoppas att vi kan stänga England bättre än vad de andra lagen har gjort, säger Lagerbäck.

Lagerbäcks facit mot England

VM-gruppspel, Sverige–England 2–2, 20 juni 2006

Vänskapsmatch, Sverige–England 1–0, 31 mars 2004

VM-gruppspel, England–Sverige 1–1, 2 juni 2002

Vänskapsmatch, England–Sverige 1–1, 10 november 2001

EM-kval, England–Sverige 0–0, 5 juni 1999 (Lagerbäck assisterande)

EM-kval, Sverige–England 2–1, 5 september 1998 (Lagerbäck assisterande)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet