Anja Mittag vann skytteligan två gånger under tidigare sejouren i Malmö. Foto: Bildbyrån

Stjärnspelaren återvänder till Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Tyska stjärnan Anja Mittag gjorde stor succé i FC Rosengård 2012-2015. Nu är tyskan tillbaka i klubben.

– Jag är jätteglad. Det kändes som att jag någon dag skulle komma tillbaka. Jag trivs här och hade en bra tid, säger Mittag till Aftonbladet.

Mittag kommer närmast från tyska Wolfsburg, men har även representerat Paris Saint-Germain sedan hon lämnade Malmö 2015.

”Anja kom till klubben 2012 och blev snabbt en stor favorit hos Malmöpubliken genom att göra mål, men också med sin utstrålning och personlighet” skriver FC Rosengård på sin hemsida.

Mittag Twitter.

Mellan åren 2012 och 2015 spelade Mittag för Rosengård, och vann SM-guld 2013 och 2014 samt skytteligan 2012 och 2014. Hon har varit given i det tyska landslaget under lång tid och har vunnit ett OS-guld, ett VM-guld och tre EM-guld.

Mittag har skrivit på ett korttidskontrakt, som gäller till och med den 30 juni i år.

– Det gick väldigt snabbt. Vi var först tveksamma kring om Wolfsburg ville släppa henne, men det gjorde de. Kanske på grund av de åkte ur Champions League, säger Erling Nilsson, tidigare sportchef som fortfarande jobbar för klubben, till Kvällsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.