Foto: TT Nyhetsbyrån

Suárez tränade med Barca

Uppdaterad
Publicerad

Luis Suárez gjorde sin första träning med sina nya lagkamrater i Barcelona under fredagen, efter att idrottens skiljedomstol, Cas, gett honom grönt ljus under torsdagen. – Jag är riktigt glad över att känna mig som en fotbollsspelare igen, säger Suarez enligt klubbens hemsida.

– Nu måste jag bara vänta på att få börja spela igen, att få kontakt med fansen, och känna stämningen på en arena som Camp Nou, fortsätter Suárez.

Tidigare under dagen meddelade klubben i ett uttalande att Suarez kommer att presenteras som en ny Barcelona-spelare på Camp Nou på måndag.

Den uruguayska stjärnanfallaren har tidigare inte kunnat presenterats officiellt på grund av den fyra månader långa avstängningen från all fotbollsaktivitet, som Internationella fotbollsförbundet (Fifa) gett 27-åringen efter att han bitit Italiens Giorgio Chiellini under fotbolls-VM. Cas har beviljat honom att träna och spela inofficiella matcher, vilket betyder att han skulle kunna debutera för La Liga-laget mot mexikanska Leon, den 18 augusti.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

La Liga 2014-2015

Mer i ämnet