Pia Sundhage följer matchen mellan Rosengård och Frankfurt i Champions League. Foto: TT Nyhetsbyrå

Sundhage kritiserar FC Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

När Rosengård spelade Champions League-kvartsfinal mot Frankfurt var bara tre spelare i startelvan svenskar. Nu får klubben kritik av förbundskapten Pia Sundhage.

– Det är inte bra. Jag är ändå förbundskapten för svenska landslaget. Det är bra att det går bra för Rosengård, men jag skulle hellre se att fler svenska spelare fick vara med och få den internationella erfarenheten, säger Sundhage till Sydsvenskan.

Fotbollslandslaget laddar just nu för EM-kval och OS i Rio. Sundhage lyfter fram USA, där hon tidigare var förbundskapten, som ett föredöme.

– I USA fick man max ha fyra utländska spelare per klubblag. Det gav en väldigt bra mix. Det finns många utländska spelare som är riktigt bra i Rosengård, men en mix med fler svenska spelare hade gett ännu bättre resultat, det tror jag som svensk förbundskapten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.