Sundsvalls Johan Eklund och Elfsborgs Anders Svensson i kamp om bollen i söndagens fotbollsmatch mellan GIF Sundsvall och IF Elfsborg på Norrporten Arena i Sundsvall. Foto: TT/ Therese Ny

Sundsvall straffat av missade lägen

Uppdaterad
Publicerad

Nykomlingen Gif Sundsvall skapade tillräckligt mycket för att vinna stort hemma mot Elfsborg. Men effektiviteten hade gästerna som segrade med 1-0.   

18 skott totalt, sju på mål och tre i ramen – men inget av avsluten letade sig in bakom Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellergard.

– En jättebra prestation, fram till straffområdet. Vi skapar mängder med chanser men är inte effektiva. Vi får ta och lära oss av det här. Matcherna avgörs i straffområdet och de är effektivare än vad vi är, säger Sundsvallstränaren Roger Franzén i C More.

Allsvenskan 2015

Matchhjälte för Boråslaget blev inbytte anfallaren Viktor Prodell. Ett inlägg från Viktor Claesson skarvades in till Prodell som bestämt var först på bollen och tryckte in segermålet.

– Vi är bra på att spela på ledningar och det är lite typiskt av ett klasslag att vinna utan att imponera, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Dagens förlust var det den tredje i följd för Sundsvall i allsvenskan 2015 – och Norrlandslaget väntar fortfarande på säsongens första trepoängare på hemmagräs. För Elfsborg däremot fortsätter den goda säsongsstarten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet