Rúnar Már Sigurjónsson inledde målskyttet för Gif Sundsvall. Foto: Therese Ny/TT

Sundsvalls första hemmaseger

De hade inte vunnit en enda hemmamatch på hela den allsvenska säsongen. Men Gif Sundsvall bröt sin tunga svit när Hammarby besegrades med 3–0 på Norrporten arena. ”Vi vinner välförtjänt”, säger Sundsvalls tränare Joel Cedergren till SVT Sport.

Efter en jämn inledning började målchanserna dyka upp. De giftigaste stod hemmalaget för.

Inom loppet av tio minuter producerade Sundsvall två farliga chanser – och båda resulterade i stolpträffar.

Allsvenskan 2015

Hasani rundade målvakten

Trots att Hammarby började bättre i andra halvlek, och att Tommy Naurin var tvungen att stå för flera räddningar, var det Sundsvall som skulle göra mål. Och flera blev det för bortalaget.

Efter att ha rundat målvakten levererade Shpetim Hasani bollen vidare snett inåt bakåt till Runar Sigurjónsson som tryckte in 1–0 i den 61:a minuten.

Blott fyra minuter senare skulle Pa Dibba utöka ledningen efter att Hasani – återigen – levererat bollen.

– Jag är väldigt glad för vinsten, detta är bra för Sundsvalls självförtroende. Det är skönt att göra en bra start för laget, säger Hasani till SVT Sport efter matchen.

”Varit en utmaning”

Daniel Sliper punkterade matchen på övertid med sitt 3–0–mål, och för första gången i år kunde Sundsvall fira en seger framför hemmapubliken.

– Det är slitsamt för en grupp att inte vinna på så lång tid. Det har varit en utmaning att fortsätta behålla tron på oss själva. I dag gör vi det på ett jättebra sätt. Vi vinner välförtjänt, säger tränaren Joel Cedergren till SVT Sport.