Foto: TT Nyhetsbyrån/Privat

Supportern: ”Folk säger att det var en batong”

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt vaknade supportern Björn, 26, upp på betonggolvet på Tele2 Arena med blod forsande från huvudet.

”Jag förstod ingenting först. Men vittnen säger att det var en ordningsvakt som slog mig med en batong”, säger han.

Nu anmäler Hammarby sig själva.

Det var inför matchen mellan Hammarby och IFK Norrköping i måndags som det uppstod tumult på bortasektionen. Ordningsvakter ryckte in för att stoppa bengalbränningen – och plötsligt svartnade allt för Norrköpingsupportern Björn.

– Jag vaknade upp på betonggolvet och förstod först ingenting. Allt gick bara väldigt sakta, det var en riktigt obehaglig känsla och allt var verkligen i slow motion. Men sedan ställde jag mig upp och kände ändå mig ganska bra, men då blev det extremt varmt och så började det droppa lite och sedan så forsade det bara, berättar han.

Allsvenskan 2015

Björn tvingades klättra över ett staket innan han fick akut hjälp på plats. Jacket går rakt över huvudet och han fick sy tio stygn på arenan.

– Folk har i efterhand berättat att det var en ordningsvakt som slog med batong, men jag vill gärna se en film på alltsammans så jag vet säkert. Men man undrar hur deras rutiner ser ut, man undrar ju hur de ansvariga kan låta det gå till så här. Något har ju gått extremt snett och man vill ju ha enförklaring på vad som har hänt. Men sedan vill jag inte spekulera i så mycket innan jag vet vad som har hänt, säger Björn, som har polisanmält händelsen.

Hammarby anmäler sig själva

Från Hammarbys sida håller man låg profil.

– Naturligtvis är det aldrig bra när någon kommer till skada. Vi har övervakningsfilmer, men ingen är helt fullständig så det är svårt att säga exakt vad som har hänt. Men det är upp till polisen att avgöra, säger Göran Rickmer, evenemangs- och säkerhetsansvarig i Hammarby IF.

– Det jag kan säga är att vi ska upprätta någon form av Lex Maria-anmälan mot oss själva. Vi har ett arbetsgivaransvar och vill också veta vad som hänt, tillägger han.

Fotnot: Björn vill inte framträda med sitt efternamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet